Україна і світ

Covid-19 в Україні, статистика нових випадків, введення обмежень — Кузін

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив про зростання нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію серед українців і пояснив, чи будуть введені Covid-обмеження.

Статистика

– За останній місяць зросла кількість захворювань, українці стали хворіти втричі більше. Але незважаючи на зростання в Україні захворюваності на Covid-19, Міністерство охорони здоров’я не планує запроваджувати обмежувальні заходи, – зазначив Кузін.

Він додав, що за липень було зареєстровано понад 8 тис. випадків Covid-19, у червні – понад 2 тис. випадків.

Зараз дивляться

Захворюваність за регіонами

– Цей рівень не достатній або такий, який призводив би до введення якихось протиепідемічних заходів, – зазначив головний санлікар.

Чиновник також додав, що рівень захворюваності за регіонами залежить від щільності населення і столиця є лідером за цим показником. Також високі показники захворюваності у Львівській та Івано-Франківській областях.

Новий штам Covid-19

Новий штам Covid-19 з умовною назвою FLiRT передається швидше за попередні варіанти цієї інфекції. Лікарі радять вакцинуватися, щоб запобігти інфікуванню.

7 серпня стало відомо, що в Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанта коронавірусу FLiRT: померла 80-річна жінка із супутніми захворюваннями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-11 11:44:09