Суспільне мовлення

Вносили неправдиві дані до системи “Шлях”: у Львові викрили незаконні схеми перетину кордону

Двох харків’ян та жителя Львівщині підозрюють у незаконному переправлені військовозобов’язаних за кордон. Чоловіки за гроші вносили неправдиві дані до системи “Шлях”. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє харків’ян у Львові виготовляли фіктивні документи, на підставі яких до системи “Шлях” вносили неправдиві дані. Таким чином військовозобов’язані мали змогу виїхати за кордон, як водії-волонтери. “Послуги” чоловіки оцінили у 4 тисячі доларів за два пакети документів.

“Наразі один із підозрюваних знаходиться під вартою. Стосовно іншого — подано клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці затримали жителя Львівщини. Чоловік допоміг внести данні іншого чоловіка призовного віку до системи “Шлях”. Це надавало йому право перетнути кордон як водій від підприємця-ліцензійного перевізника. За це львів’янин взяв плату — 5 тисяч доларів.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці встановлюють інших причетних та вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Всім трьом чоловікам оголосили про підозру у організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України). Санція статті передбачає покарання — позбавлення волі строком до 9 років з позбавленням права працювати на певних посадах строком до трьох років та конфіскацію майна.

Читайте також

11 тисяч доларів за переправлення ухилянтів: у Львові судитимуть двох чоловіків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До 4500 тисяч доларів за виїзд. На Львівщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів за кордон


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин