Україна і світ

Вища рада правосуддя звільнила суддю Тандира

Фото: Факти ICTV

Вища рада правосуддя (ВРП) залишила в силі рішення про звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.

Про це повідомляють у Центрі протидії корупції (ЦПК). 

Суддя Тандир намагався оскаржити звільнення 

– Суддя Макарівського суду Олексій Тандир знову розповідав, що нічого не порушив, не уникав проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння, перебував у шоковому стані і так далі. Схожу лінію обрав адвокат судді, – йдеться у повідомленні. 

Доповідач у справі, член ВРП Олег Кандзюба запропонував відхили скаргу Тандира на рішення Дисциплінарної палати ВРП про звільнення судді.

Зараз дивляться

Це рішення члени ВРП підтримали одноголосно. Втім, суддя ще може оскаржити це рішення до Великої палати Верховного Суду.

Від часу скоєння резонансного ДТП минув понад рік, весь цей час Тандир отримував суддівську винагороду. Тепер, якщо це рішення не скасують, ці виплати мають припинити.

Смертельне ДТП на блокпосту

Нагадаємо, 25 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди нацгвардієць загинув на місці.

Суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1) ККУ.

Нині суддя Тандир знаходиться під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 18:12:02