Суспільне мовлення

Виробляли електронні сигарети: у Львові прокурори вилучили фальсифікат на суму 21 млн грн

У Львові правоохоронці викрили підпільний цех. Там незаконно виробляли електронні сигарети, суміші для паління, тютюн для кальянів тощо. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За інформацією прокурорів, підпільний цех облаштувала група людей. Продукцію, яку вони виготовляли, не маркували або використовували підроблені марки акцизу. Саморобний товар продавали у роздріб та гуртом.

“Під час обшуків за адресами проживання осіб та у місцях здійснення господарської діяльності, було виявлено та вилучено понад 90 тис штук товарів без марок акцизного податку, а також з акцизами РФ. Загальна вартість вилученого товару становить понад 21 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Готівка, які правоохоронці вилучили у людей, які виробляли підробні електронні сигарети та інші вироби. Фото: Львівська обласна прокуратура

Також правоохоронці вилучили обладнання, яке використовували для підробки товару, комп’ютерну техніку з носіями інформації, чорнові бухгалтерські записи, ароматизатори харчові та готівку: 114 тис доларів США, 7 тис євро, 536 тис грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі дії за фактом незаконного виробництва та збуту контрафактних підакцизних товарів тривають. Правоохоронці вирішують питання щодо призначення низки експертиз.


Джерело: Суспільне мовлення України