Суспільне мовлення

Виправдовували агресію Росії проти України у соцмережі: судитимуть двох львів’янок

На Львівщині судитимуть двох жінок, які мали проросійські погляди та висловлювали їх у забороненій соціальній мережі “Однокласники”. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Розслідування встановило, що з кінця лютого 2022 року обвинувачені, використовуючи власні акаунти в забороненій соцмережі “Однокласники”, публічно виправдовували збройну агресію Росії.

“Фігурантами поширювались дописи із зображенням президента РФ, прапорів так званих “Л/ДНР” та текст наступного змісту: “Спасибо за Донецк!!!”, “Спасибо за Луганск”, “Крым это Россия”, “Крым – это начало воссоединения русского народа”, — повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Також, 61-річна жителька Львова публікувала матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України, заперечувала тимчасову окупацію АРК. Ідеологічно обґрунтовувала існування самопроголошених республік.

Як повідомили у пресслужбі Управління СБ у Львівській області, жінки є уродженками Росії. Вони тривалий час проживали на Львівщині та мають українське громадянство.

Обвинувальні акти стосовно двох львів’янок скерували до суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жінкам інкримінують виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників. А одній із них також і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.


Джерело: Суспільне мовлення України