Суспільне мовлення

Вимагав майже 9 тисяч доларів хабаря. На Львівщині затримали митника

На Львівщині затримали службовця одного з митних постів Львівської митниці Держмитслужби за підозрою в хабарництві. Чоловік, за даними прокуратури, вимагав 8800 доларів за безперешкодне ввезення дорогоцінних металів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у серпні цього року головний інспектор відділу митного оформлення пообіцяв львів’янці безперешкодне перевезення через держкордон майже 2,5 кг дорогоцінних металів. При цьому — поза митним контролем та без документального підтвердження. За це вона повинна була заплатити 8800 доларів США. Службовця затримали тоді, коли він отримував останню частину траншу.

Митника затримали під час одержання останньої частини траншу. Львівська обласна прокуратура

Митнику повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Службовцю вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою та відсторонили від посади. Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до злочину.

У Львові фейкові інспектори з паркування виписують “штрафи” водіям


Джерело: Суспільне мовлення України