Суспільне мовлення

Військовий ТрО заявив, що комбат підірвав машину: за фактом розпочали службове розслідування

Військовий сил Територіальної оборони опублікував у соцмережі відео автомобіля, який палає та заявив, що авто гранатою підірвав командир батальйону. У Регіональному управлінні Сил територіальної оборони “Захід” Суспільному повідомили, що за цим фактом розпочали службове розслідування.

У відео, опублікованому у Twitter, видно авто, яке горить. На відео чоловік за кадром каже, що авто підпалив командир 215 батальйону 125 бригади Сил ТрО за те, що “хлопці поїхали в Лиман за бензином”.

Зі слів військовослужбовця, який опублікував відео, сам він не був свідком того, як у авто кинули гранату.

Після публікації військовий розповів, що тепер військовим, які поїхали до Лиману, закидають СЗЧ — самовільне залишення частини, за що передбачено покарання за Кримінальним Кодексом України (ст. 407).

У Регіональному управлінні Сил територіальної оборони “Захід” Суспільному розповіли про те, що розпочали службове розслідування. Більше інформації наразі не повідомляють.

Військовослужбовець, який опублікував відео у Twitter, звернувся до засновника ГО “Принцип” Масі Найєма. Зараз із ним тримають контакт телефоном, розповів Масі Найєм у коментарі Суспільному.

“Фактично, якщо будуть якісь незаконні дії щодо нього або якесь кримінальне переслідування, то знайдемо йому адвокатів, будемо супроводжувати. З іншого боку, зараз у нього проблем немає, приїхало керівництво, з’ясовують ситуацію, розслідують за яких підстав, що сталося та чому це сталося. Ще поки результату немає”, — розповів Масі Найєм.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Масі Найєма, якщо виникне потреба у захисті військового, адвокати виїжджатимуть на місце інциденту та в подальшому допомагатимуть.


Джерело: Суспільне мовлення України