Україна і світ

Військові експерти США провели навчання для офіцерів ЗСУ

Військові експерти США провели навчання для офіцерів ЗСУ: заняття за участі генералів запасу Морської піхоти і Повітряних сил США стали можливими завдяки продовженню стратегічної співпраці з американською компанією SONATA LLC.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Офіцери Збройних сил України ознайомилися з досвідом військових операцій США, перевагами концепції маневреної війни і багатовимірної комбінованої зброї.

Окрема увага приділялася основам військового лідерства на прикладі Морської піхоти США, ролі командира в управлінні підрозділом,  делегуванням повноважень молодшим командирам та процесу ухвалення військового рішення (MDMP) для опрацювання асиметричного варіанту ураження противника.

«Передача досвіду американськими військовими та навчання офіцерів вкрай важливі сьогодні для збільшення ефективності українського війська.  Ми маємо якнайскоріше на практиці використовувати сучасні західні стандарти, адаптуючи їх до українських реалій та можливостей. Дуже вдячна за співпрацю!» —зазначила Наталія Калмикова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досягнуті домовленості із американськими партнерами включають в себе також залучення до викладання процедур TLP, MDMP за стандартами НАТО у навчальних центрах та військових вишах України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-21 10:40:44