Суспільне мовлення

Виборов два “золота”: на Львівщину з чемпіонату Європи повернувся Віктор Дідух

Віктор Дідух зі Львівщини виборов два “золота” на чемпіонаті Європи з паратенісу. Наразі чемпіон повернувся додому та до тренувань у власній Академії настільного тенісу.

Суспільне поспілкувалось із спортсменом.

Представник Львівщини Віктор Дідух виборов “золото” не тільки в індивідуальному розряді, а й у парній грі разом з Мариною Литовченко.

“Якщо чесно, це був один з найлегших моїх чемпіонатів Європи. Я вже виграв п’ятий чемпіонат. Цього разу втратив тільки один сет, доволі легко було, очікувано”, — розповідає паратенісист Віктор Дідух.

Віктор Дідух та Марина Литовченко. Фото: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine (Equalympic)

Віктор є чемпіоном світу та багаторазовим чемпіоном Європи. Почав займатись тенісом у дитинстві, коли батько облаштував мініспортзал для Віктора та його старших братів. У дорослому віці чоловік втратив ногу.

“В мене була онкологія — хондросаркома. Зробили 5 операцій, а потім довелось вже ампутувати у 2012 році. Я відразу знав, що я не закінчу зі спортом, втративши ногу”, — говорить Віктор Дідух.

Виборов два "золота": до Львова з Чемпіонату Європи з паратенісу повернувся Віктор Дідух

Віктор Дідух разом із родиною. Фото: Мар’яна Дідух

Окрім спортивної кар’єри чоловік відкрив Академію настільного тенісу. Віктор інвестував власні гроші і відкрив школу для дітей у рідному селищі.

“В мене ростуть мої діти власні, а щоб стати сильною спортсменкою треба в ранньому віці починати займатись спортом. Але я не хотів їх віддавати в Київ в ранньому віці”, — каже Віктор Дідух.

Віктор каже, що мріє про нагороди для власних дітей і про перемогу України у війні. А у найближчих планах — змагання, які будуть у його академії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України