Суспільне мовлення

“Весняний контрнаступ”: у Львові відбувся сеанс одночасної гри в шахи на підтримку ЗСУ

У Львові провели сеанс одночасної гри в шахи за участю міжнародних гросмейстерів. Це шахові змагання, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників. Захід під назвою “Весняний контрнаступ” організували на підтримку Збройних Сил України. Про це Суспільному розповів волонтер благодійної організації “Львівський лицар” Роман Онишкевич.

Гросмейстер Адріян Михальчишин одночасно грає в шахи з понад 20 учасниками. Окрім Андріяна Михальчишина участь у сеансі беруть ще три гросмейстера.

“Всі львівські ветерани, легенди львівських шахів: Олег Романишин, Олександр Белявський, Марта Літинська беруть участь у цьому сеансі. Сеанс — благодійний, ми збираємо гроші для наших військових. Тут беруть участь багато військових і з академії Сагайдачного, і з різних військових частин, і діти”, — каже гросмейстер Адріян Михальчишин.

Гросмейстер Адріян Михальчишин. Фото: Суспільне Львів

Чотири гросмейстери грають одночасно в шахи з 60 учасниками. Серед тих, хто бере участь у сеансі, є і військові. Зокрема, військовослужбовець Сергій Копестянський, який є кандидатом в майстри спорту з шахів.

“Звичайно, що складно. Я переконаний, що тут якщо хтось виграє хоча б одну-дві партії в гросмейстерів — це буде відмінний результат. Я тут просто заради того, щоб зіграти з відомою людиною в шахах, яка дуже багато зробила для наших українських шахів. Я не заради перемоги, а заради участі, цікавої гри”, — говорить військовослужбовець Сергій Копестянський.

"Весняний контрнаступ": у Львові відбувся одночасної гри в шахи на підтримку ЗСУ

Військовослужбовець Сергій Копестянський. Фото: Суспільне Львів

Сеанс одночасної гри в шахи назвали “Весняний контрнаступ”, розповідає керівник обласного департаменту комунікацій та внутрішньої політики Юрій Горун. Таким чином вирішили підтримати ЗСУ.

“Це унікальна нагода для любителів шахів взяти участь в такому сеансі з відомими гросмейстерами. Сьогодні в нас їх є чотири і маємо понад 60 учасників. Учасники — школярі, студенти і курсанти Національної академії сухопутних військ, представники рятувальників, правоохоронних органів. Також різна вікова категорія сьогодні присутня”, — розповідає керівник обласного департаменту комунікацій та внутрішньої політики Юрій Горун.

"Весняний контрнаступ": у Львові відбувся одночасної гри в шахи на підтримку ЗСУ

Фото: Суспільне Львів

Гроші, що зберуть під час гри в шахи, передадуть на потреби українських військових.

“Гроші сьогодні збирають на перископи. Їх виготовляють, зокрема, у “Львівському Лицарі” і так само збираємо на приціли для наших снайперів”, — говорить волонтер благодійної організації “Львівський лицар” Роман Онишкевич.

У благодійній організації “Львівський лицар”, яка проводить збір коштів, кажуть чим більше донатів вдасться зібрати, тим більше прицілів та перископів вдасться закупити.

Читайте також

У Львові на благодійному турнірі з сеансу одночасної гри в шахи збирали гроші для ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

11-річна львів’янка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин