Суспільне мовлення

Вбивство 25-річної мешканки Львівщини у Польщі: підозрюваного взяли під варту

На Львівщині взяли під варту 30-річного мешканця Хмельниччини, якого підозрюють у вбивстві українки на території Польщі. Чоловік переховувався від слідства та перебував у міжнародному розшуку. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Національної поліції Львівщини.

На початку вересня 2019 року в поліцію Львівщини звернулася 56-річна мешканка Мостиського району: тіло її 26-річної доньки з ознаками насильницької смерті виявили у польському місті Бжозовець. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

“Під час досудового розслідування правоохоронці Львівщини спільно з польськими колегами встановили, що 30-річний мешканець Хмельницької області, може бути причетним до вбивства 25-річної мешканки Львівщини на території Республіки Польща у місці Бжозовець Мазовецького воєводства 30 серпня 2019 року”, — повідомила начальниця відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління поліції Львівщини Мирослава Степанюк.

Оскільки чоловік переховувався від слідства, його оголосили у міжнародний розшук, орієнтування на нього скерували у територіальні підрозділи Національної поліції України та у правоохоронні органи сусідньої держави.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний переховувався на території Хмельницької області. Його затримали та доставили у Львів, де слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні умисного вбивства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою. Розслідування вбивства жінки триває. У разі доведення вини, чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Джерело: Суспільне мовлення України