Суспільне мовлення

Вакцинація від COVID-19. На Львівщині другу бустерну дозу отримали 1300 людей

На Львівщині другу бустерну дозу отримали 1300 людей. Про це повідомила головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко. Зараз на Львівщині доступні вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech, CoronaVac та Johnson & Johnson.

Від сьогодні у пункти щеплення доставили вакцину Comirnaty. Львівщина отримала напередодні 29 250 доз. Особливістю цієї вакцини є те, що її не потрібно розбавляти фізіологічним розчином.

“Вона дуже добра у використанні для медиків, бо завжди ми розводили ту вакцину, а зараз вона є одразу розведена – шестидозна”, — каже медсестра Мар’яна Чайковська.

У області зросли темпи захворювання на коронавірус, каже сімейна лікарка Ірина Зарівняк. За минулий тиждень в області виявили понад 2000 тисячі нових випадків.

На Львівщині другу бустерну дозу отримали 1300 людей. Суспільне Львів

“У вересні почався пік захворюваності, дуже багато пацієнтів, але коронавірус проходить у трошки легшій формі, ніж це було, наприклад, минулого року. Я думаю це пов’язано з тим, що люди активно провакцинувались, тому що вакциновані хворіють, але це відбувається в набагато легшій формі”, — каже сімейна лікарка Ірина Зарівняк.

На Львівщині другий бустер отримали 1300 людей.

“Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України, всі вакцини проти коронавірусу є взаємозамінними. Якщо людина почала вакцинуватися вакциною Pfizer, то бустер вона може отримувати Johnson & Johnson або CoronaVac. Є ще зміни, що дозволили вакцинувати дітей віком від 5 років до 11 років, раніше ми вакцинували дітей виключно з 12 років”, — каже головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині також очікують на другу партію вакцин Pfizer, проте коли її доставлять наразі не відомо.

На Львівщині померли 5 людей інфікованих COVID-19


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин