Україна і світ

В Україні проведуть аудит критичних підприємств, але бронювання не призупиняють – Міноборони

Фото: Depositphotos

В Україні до 15 листопада планують провести аудит підприємств, які отримали статус критичного від органів місцевого самоврядування. Якщо воно не відповідатиме критеріям критичного для держави, то бронювання переглянуть.

Як розповів перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит під час засідання уряду, до комісії мають включити військовослужбовців.

Чи призупинятимуть бронювання до 15 листопада – пояснення

Іван Гаврилюк заперечує інформацію про можливе призупинення бронювання в Україні до 15 листопада, про що повідомляла низка ЗМІ та Telegram-каналів.

За словами заступника міністра оборони, в Україні зараз налічується понад 1 млн заброньованих чоловіків.

– Рішення ухвалили, бо різко відбулося збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тис. людей, а тут за кілька місяців – зростання вдвічі, – сказав він.

Нещодавно ЗМІ опублікували текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень про визначення критично важливих підприємств.

У документі йдеться, що до 15 листопада планують провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств.

Згодом результати має проаналізувати Міністерство економіки України, щоб до 20 листопада поінформувати уряд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ЗМІ з посиланням на неназвані джерела повідомляють, що рішення ухвалили нібито через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 млн людей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 00:22:01