Україна і світ

Рада ЄС погодила €35 млрд Україні у рамках кредиту G7 із залученням росактивів

Фото: Pexels

Рада Європейського Союзу досягла згоди про надання Україні пакету макрофінансової допомоги обсягом до €35 млрд. Він стане частиною кредиту від G7, для якого використають прибутки від заморожених російських активів.

Рада ЄС погодила макрофінансову допомогу Україні

За інформацією Ради ЄС, досягнуто домовленості про надання Україні виняткової позики обсягом до €35 млрд та механізму кредитної співпраці. Це допоможе Україні виплачувати позики обсягом до €45 млрд від Євросоюзу та G7.

Йдеться про європейську частку кредиту на $50 млрд від G7, який планують закрити коштом майбутніх прибутків від інвестування заморожених активів Російської Федерації.

Згідно з планом Європейського Союзу, кошти мають бути доступними для України з 2024 року, а кредит – виплаченим протягом максимум 45 років.

Рада ЄС має затвердити рішення за письмовою процедурою після того, як Європарламент ухвалить текст у першому читанні. Тоді воно набуде чинності наступного дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Угорщина намагалася блокувати використання Україною доходів від російських активів всередині Європейського Союзу до проведення виборів у США.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 01:05:27