Україна і світ

У Силах безпілотних систем розповіли про роботу навчального центру ЗСУ, де тестують дрони

Про це повідомили у Силах безпілотних систем.

Делегація у складі командувача Сил безпілотних систем полковника Вадима Сухаревського, начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майора Анатолія Баргилевича, прем’єра-міністра України Дениса Шмигаля та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова відвідала один з навчальних центрів ЗС України.





У цьому центрі наразі тестуються наземні та повітряні безпілотні системи в умовах реального бою, і проєкт вже демонструє перші успіхи. Зокрема, були присутні офіцери Генерального штабу, Міністерства оборони, представники парламенту та уряду країни.

«Цей тренувальний процес є стратегічно важливим для Збройних Сил України, оскільки значно впливає на обороноздатність країни та ефективність виконання бойових завдань», —  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі обговорювалися подальші перспективи та підвищення спроможностей Сил безпілотних систем. Кожен із присутніх представників делегації безпосередньо впливає на розвиток Сил безпілотних систем як окремого роду військ.

Безпілотні системи мають критичне значення для збереження життів наших військових на фронті. Вони змінюють підхід до виконання бойових операцій, надаючи можливість виконувати завдання з мінімальним ризиком для особового складу та підвищуючи ефективність бойових підрозділів, проводячи розвідку, вогневу підтримку та евакуацію на полі бою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, командувач Сил безпілотних систем розповів, як просувається становлення нового роду військ.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-22 12:01:50