Суспільне мовлення

У селі на Львівщині пам’ятник комуністам змінили на фігуру Ісуса Христа

У селі Руда Краковецька на Львівщині замість пам’ятника комуністам поставили статую Ісуса Христа. Про це 27 грудня повідомила інформаційна агенція “Львівська мануфактура новин”.

На окраїні села багато років стояв радянський символ – пам’ятник “дружбі народів”, символ комуністичної доби. Статую Христа урочисто відкрили на Різдво, 25 грудня, під різдвяну коляду у виконанні місцевого церковного хору та мешканців.

“Жителька села Уляна Синицька запропонувала позбутися символу тоталітарного минулого і замінити його на фігуру Ісуса Христа”, – розповів староста Свидницького старостинського округу, до якого входить Руда Краковецька Василь Гук.

В українському посольстві в США встановили “новорічну” ракету

Тому радянський памʼятник демонтували. Нову скульптуру символічно освятив настоятель місцевого храму Вознесіння Господнього отець Роман Лабінський.

“Мабуть, в кожному селі залишилися памʼятники тоталітарного режиму. У 99% з них немає жодної мистецької, культурної чи історичної цінності – це елементи пропаганди, які мали нагадувати місцевим жителям – ви поневолені комуністичною росією. Настав час їх знести”, – додав місцевий народний депутат Павло Бакунець.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected] Ваші історії важливі для нас!


Джерело: Суспільне мовлення України