Україна і світ

У Міноборони Франції пропонують обговорити розміщення “засобів стримування” в Україні

Фото: Getty Images

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню вважає за потрібне обговорити питання розміщення сил неядерного стримування в Україні, щоб допомогти в боротьбі з Росією. Також він прокоментував План перемоги президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє TF1.

Франція підтримуватиме Україну

За словами міністра, перемога України є лише початком важливого політичного процесу. Він підкреслив необхідність надання довгострокової підтримки.

—Уявлення про припинення вогню для Києва піднімає питання про звичайні засоби стримування, яке дасть змогу перешкоджати новій російській агресії, і це питання, яке вже має бути розглянуте, — підкреслив Лекорню.

Міністр оборони вважає, що з часом Україна вступить у діалог з РФ, підкресливши, що План перемоги охоплює повернення тимчасово окупованих Росією територій. Він зауважив, що зараз важливо прийняти баланс сили.

Щодо можливого відправлення французьких військових в Україну, Лекорню сказав, що вже обговорювалося питання щодо навчання.

— Те, що відбувається з Північною Кореєю, можливо, є поворотним моментом. Очевидно, що відносини та взаємозалежність із Пхеньяном, який уже кілька місяців постачає зброю, а також із Тегераном, призводять до інтернаціоналізації цієї напруженості у сфері безпеки, — сказав міністр оборони.

Участь військ КНДР у війні проти України

Окремо міністр згадав про загрозу, яку становить Північна Корея. За його словами, інформація про участь солдатів КНДР на боці Росії була підтверджена лише південнокорейськими та українськими службами. Зараз вони перебувають “в процесі її документування”.

Лекорню зазначив, що це серйозний факт, який Франція не може коментувати без належних доказів.

Нагадаємо, що повідомлення про відправлення 12 тис. військових Північної Кореї на війну проти України з’явилися від Південної Кореї. Серед солдатів, які воюватимуть на боці Росії, є ті, хто входить в елітний військовий підрозділ “бойові раби”.

Зеленський про неядерне стримування РФ

В Європейській раді Володимир Зеленський представив План перемоги України. Одним із пунктом є неядерне стримування Росії.

Україна пропонує розмістити на своїй території пакет неядерного стримування, щоб змусити РФ сісти за стіл переговорів та захистити країну від майбутніх агресій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Зеленського, цей пакет залишає ворогу два варіанти: або долучитися до чесних переговорів для завершення війни, або втратити можливість продовжувати агресію через використання Україною цього пакету.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 12:35:43