Суспільне мовлення

У Львові збудують соціальне житло для поранених та травмованих переселенців

У Львові планують збудувати житло для травмованих та поранених вимушено переміщених людей. Соціальний кампус реалізують в межах проєкту “Незламні”. Про це розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За словами посадовця, це спільний проєкт з Єврокомісією. На будівництво виділили 19,5 млн євро. На місці планують спорудити вісім будинків, де зможуть розміститись 700 людей. Там вони зможуть жити поки триватиме реабілітація.

“Загалом проєктом передбачено реалізацію близько 20 тисяч метрів квадратних загальної площі, з них трошки більше 10 тисяч метрів квадратних — це є власне площа квартир. Також буде приміщення для реабілітації та психологічної адаптації поранених чи вимушено переміщених осіб. Проєктом передбачено зведення приміщень подвійного призначення — це підземна автостоянка, яка буде використовуватися для потреб укриття”, — каже представник компанії-підрядника Володимир Йосипчук.

Житло буде розташоване на двох ділянках на вулиці Миколайчука. Наразі заплановані геодезичні дослідження.

“Це є комунальна ділянка і вже зараз встановлені інформаційні стенди. З наступного тижня тут буде офіс проєкту, де можна буде отримати відповіді на всі запитання. Також хочу заспокоїти всіх, хто, можливо, на цій території комунальній мав або має город, вони зможуть до вересня проводити тут свою діяльність, зібрати урожай і якихось проблем з цим виникати не буде”, — зазначає Андрій Москаленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Старт будівництва запланований на жовтень.


Джерело: Суспільне мовлення України