Суспільне мовлення

У Львові збільшили видатки на підтримку Збройних сил України

У Львові збільшили видатки на підтримку Збройних сил України на 250 млн грн. Таке рішення ухвалили міські депутати під час сесії 28 вересня. Гроші витратять на закупівлю дронів, автівок та на субвенції для військових частин.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами директорки департаменту фінансової політики Львівської міської ради Вікторії Довжик, цьогоріч загальні витрати на програму підтримки Збройних сил становитимуть 1 млрд грн.

“Напередодні до бюджету міста повернулося 597 млн грн. Це кошти, які були витрачені на військові облігації. Посадовці пропонують розділити їх чітко за напрямками: 250 млн грн — допомога військовослужбовцям; 274 млн грн — погашення і обслуговування боргів; 72 млн грн — резервний фонд”, — каже Вікторія Довжик.

Окрім цього, у Львові діють інші програми підтримки військових. Зокрема, передбачені ваучерна підтримка бізнесу для військових та їх родин, соціальні виплати для військових, допомога через програму підтримки родин військових, виділення коштів на облаштування ЦНАПу для ветеранів, на будівництво реабілітаційних корпусів, співфінансування житла для поранених та інше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загальна сума підтримки для військових та їх родин цього року по усіх програмах міста складає 2,1 млн грн.


Джерело: Суспільне мовлення України