Суспільне мовлення

У Львові хірурги запротезували суглоб кисті 45-річному військовому

У реабілітаційному центрі “Незламні” хірурги запротезували суглоб кисті 45-річному військовому зі Львова. Після операції він знову повернувся на фронт. Там захисник зможе виконувати бойові завдання без болю в руці. Про це повідомили на Facebook-сторінці Першого ТМО Львова.

Військовий звернувся до лікарів через постійний сильний біль лівої руки. Через набряк мізинця чоловік не міг його зігнути чи розігнути. Як повідомили у лікарні, такий стан зумовила контрактура Дюпюітрена. Це патологія сполучної тканини, яка спричинила рубцеві зміни суглоба. Також стан погіршила травма пальця. Усе це призвело до деформації фаланги, а також знерухомлення та руйнування суглоба. Щоб відновити рухи пальця та усунути біль, лікарі провели захиснику операцію.

“Операція відбулась у два етапи. Спершу чоловікові видалили контрактуру Дюпюітрена та оглянули пальцеві нерви. Під час наступного етапу втручань – протезували міжфаланговий суглоб п’ятого пальця”, — повідомляють у лікарні.

Операція з ендопротезування суглобів кисті пройшла вдало. Військовий попри необхідність кількатижневої реабілітації вже повернувся на фронт.

Читайте також

Львівські онкологи застосували новий протокол для лікування раку мозку в 10-річної дитини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Уламок у стегні різав судинну артерію: у Львові прооперували чоловіка з Донеччини


Джерело: Суспільне мовлення України