Суспільне мовлення

У Львові хірурги прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток передпліччя

У Львові прооперували 4-річного Артемка з Запоріжжя. В хлопчика радіоульнарний синостоз — вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Ваду опорно-рухового апарату хлопчику діагностували після народження. Артемко не міг повертати руки долонями догори, їсти в звичний спосіб: через зрощені кістки йому було складно підняти до рота їжу. У світі зареєстровано всього 350 таких випадків, повідомили у медзакладі.

Фото: Перше ТМО Львова

Через постійні ракетні обстріли лікувати дитину в Запоріжжі батьки не наважилися. У Львові лікарі ортопедо-травматологічного відділення зробили малоінвазивне втручання. Вони не використовували металеві пластини, що фіксують кістки.

“Спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово. Та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки”, — йдеться у повідомленні.

У Львові хірурги прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток передпліччя

Фото: Перше ТМО Львова

Після операції минуло 6 тижнів. Лікарі кажуть, що результатом — задоволені. Зараз дитина правильно тримає столові прибори та може самостійно з’їсти цукерку.

Читайте також

У Львові кардіохірурги прооперували 8-місячну дитину через єдиний прокол

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Працюють одночасно у трьох операційних: у Львові команда хірургів зі США оперує дітей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин