Суспільне мовлення

У Львові викрили інформаторку РФ, яка збирала дані про розташування підрозділів ЗСУ

У Львові затримали жінку, яка видаючи себе за переселенку з Півдня України, збирала для РФ дані про розташування підрозділів ЗСУ. Її завербували через сестру, яка живе в Росії. Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ у Львівській області.

Як встановили слідчі СБУ, на Росію погодилась працювати мешканка Миколаївщини, рідна сестра ще одного агента РФ, якого нещодавно затримали. Жінка виконувала злочинні завдання з жовтня минулого року. Тоді її завербували через сестру, яка живе в Росії.

Жінка працювала на РФ з жовтня 2022 року. СБ України у Львівській області

Для того, щоб збирати розвіддані для росіян, жінка переїхала до Львова. При цьому видавала себе за переселенку з прифронтових районів Півдня України.

“Інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до РФ через месенджер. Контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідінформації агресору”, — йдеться у повідомленні.

Під час обшуку в “переселенки” знайшли техніку та сім мобільних телефонів, на яких були докази співпраці з РФ.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк до 8 років. Інформаторці РФ обрали запобіжний захід — арешт без права внесення застави. Розслідування триває.

Читайте також

У Львові затримали агента російських спецслужб — СБУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ексочільницю ОПЗЖ у Львові підозрюють у держзраді


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин