Суспільне мовлення

У Львові відновили електропостачання майже на 100%, у області роботи тривають

У Львові обіцяють повністю відновити електропостачання до 00:00. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий. Він також опублікував фото Львова без світла.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, у Львові станом на 22:00 відновили електропостачання майже на 100%. Без світла залишаються поодинокі будинки – там працюють аварійні служби. Також у місті на 70% відновили подачу води. У області ще тривають відновлювальні роботи.

Через ранкові ракетні удари в області без живлення були 1040 населених пунктів. У Львові та області були перебої зі зв’язком та інтернетом.

“Щоб допомогти нашій енергетичній системі пройти це випробування, маємо максимально зменшити споживання електроенергії у період з 17:00 по 22:00. Аби мати постійний доступ до інформації – придбайте радіоприймач на батарейках”, — додав Максим Козицький.

Через відсутність електропостачання у Львові 10 жовтня не курсували трамваї та тролейбуси. За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, через це їхні маршрути підсилили 12 автобусами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

О 23:20 мер Львова Андрій Садовий повідомив, що електроенергію у місті відновили на 99%. За його словами, громадський транспорт від 11 жовтня курсуватиме у звичному режимі. Вода до ранку, 11 жовтня, буде у всіх. 

Ракетні удари по Львову: як працюють основні служби міста

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.


Джерело: Суспільне мовлення України