Суспільне мовлення

У Львові відкрилась інтерактивна виставка “Зброя перемоги”

У Львові сьогодні, 23 грудня, у просторі LЕM Station за адресою Вітовського, 57 відкрилась інтерактивна виставка “Зброя перемоги”. Там експонується зброя, яку українські військові використовують у боротьбі проти російських військ. Про це повідомили у пересслужбі Львівської міської ради.

Протягом тижня у межах виставки відбудеться комплекс подій. Відвідувачам розповідатимуть про зброю, яку використовують українські військові, та як себе захистити від потенційних загроз, пов’язаних з військовими діями.

“Прикордонний загін вирішив навчати не лише військових, а й мешканців Львова, та в такий спосіб зібрати кошти на навчально-тренажерний комплекс з технологією доповненої реальності, щоб відточувати механізми користування озброєнням. Тож всі виручені з виставки кошти будуть скеровані на цей тренажер”, — каже керівник LEM Station Михайло Лемак.

Львівська міська рада

Серед експонатів: NLAW, Javelin та ще близько 30 зразків використаної протитанкової зброї. Біля них розташовані екрани, які демонструватимуть практичне використання зброї на фронті. Різними видами озброєння можна спробувати скористатись на інтерактивному VR-тренажері.

“Цією виставкою ми хочемо донести до громадськості наскільки важливою є філігранна навченість наших військовослужбовців володіння зброєю. Це рятує не лише особисті життя солдатів на полі бою, а й цілі підрозділи. Ми зібрали близько 30 макетів озброєння, які можна побачити тут, потримати в руках. Навіть є інтерактивний тренажер, аналогів якому немає в Україні. За допомогою цього тренажера кожен зможе спробувати себе у ролі захисника України на полі бою”, — каже заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону Петро Жовнич.

У Львові відкрилась інтерактивна виставка "Зброя перемоги"

Львівська міська рада

Експонати не несуть загрози для життя, і безпечні для дорослих та дітей. У програмі заходу також виступи кінологів, тематичні лекції про зброю, тактичну медицину та екіпірування. Триватиме виставка до 30 грудня.

Читайте також

У центрі Львова монтують виставку знищеної російської техніки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Код нації”: на Львівщині на благодійному аукціоні зібрали понад пів мільйона гривень для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України