Суспільне мовлення

У Львові відбулось прощання із краєзнавцем та екскурсоводом Петром Радковцем

Сьогодні, 7 лютого, львів’яни попрощалися з одним з найвідоміших міських екскурсоводів та краєзнавців Петром Радковцем. Чоловік раптово помер 4 лютого на 59 році життя. Спогадами про Петра Радковця поділилися рідні краєзнавця.

Багато років поспіль Петро Радковець проводив екскурсії рідним містом і жартома називав себе “професійним львів’янином”.

“Він завжди любив казку, він завжди любив легенди. І завжди ми з братом були в цих легендах. Де би ми не пішли, ми завжди чули цікаві історії. Тато не любив дуже вигадувати, а завжди на основі реальних фактів розказував нам про Львів”, — каже донька краєзнавця Катерина Радковець.

Донька краєзнавця Катерина Радковець. Суспільне Львів

Петро Радковець помер від гострої коронарної недостатності, кажуть його родичі.

“Це сталося раптово. Реанімація відбувалася майже одразу. І “швидка” десь через десять хвилин приїхала, близько 40 хвилин пробували реанімувати. Але, на жаль, лікарі вже нічого не могли зробити”, — каже зять Петра Радковця Омелян Ощудляк.

Рідні Петра Радковця

Рідні Петра Радковця. Суспільне Львів

Краєзнавець проводив екскурсії в образі минулих століть: у капелюсі, з тростиною та з закрученими вусами. Мав декілька маршрутів Львовом та розповідав про різні епохи.

“У роботі Петро був безкомпромісний. Але все робилося з гумором. Я недаремно кажу, що його слова: “Посміхайтеся – це їх дратує”. Він міг зробити з будь-якої найсерйознішої теми і навіть зі свого похорону найбільший жарт в житті. Тому я недаремно кажу, такої великої групи він на Личаків просто б ніколи не привів”, — каже брат чоловіка та екскурсовод Іван Радковець.

Прощання з львівським екскурсоводом у Храмі Пресвятої Трійці УГКЦ

Прощання з львівським екскурсоводом у Храмі Пресвятої Трійці УГКЦ. Суспільне Львів

Петра Радковця поховали на Личаківському кладовищі.

Краєзнавця поховали на Личаківському кладовищі

Краєзнавця поховали на Личаківському кладовищі. Суспільне Львів

Читайте також

Помер львівський екскурсовод Петро Радковець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львовознавця Петра Радковця поховають на Личаківському кладовищі


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин