Суспільне мовлення

У Львові турецький хірург прооперував юнака, якому було важко дихати

У Львові в межах четвертого благодійного візиту турецький хірург Хакан Агір безкоштовно прооперував 16-річного Юліана. У юнака була вроджена вада носа та перегородки, через що впродовж усього життя йому було важко дихати. Завдяки операції в майбутньому хлопець зможе втілити свою мрію та стати професійним військовим.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Юліан має вроджену ваду обличчя. Хлопець народився із розщілиною твердого та м’якого піднебіння. У зв’язку з цим його ніс сформувався дещо вигнутим у бік. Через це Юліану протягом усього життя було складно дихати, особливо, коли він займався спортом. Юнак каже, навчається у військовому училищі та мріє стати професійним військовим, тож йому важливо вирішити проблему.

Під час візиту в Україну турецький пластичний хірург Хакан Агір безкоштовно виконав Юліану складну реконструктивну операцію.

Хакан Агір з колегами виконує операцію у Першому ТМО Львова. Перше ТМО Львова

“Хірург провів корекцію носової перегородки і хрящової тканини та трохи вирівняв ніс. За кілька років юнакові потрібно буде зробити ще одну операцію — відкриту ринопластику кісткової частини носа і пластику клиновидного дефекту губи. Це дозволить повністю вирівняти ніс та надати йому естетичного вигляду”, — йдеться у повідомленні.

Хакан Агір та Юліан

Хакан Агір та Юліан. Перше ТМО Львова

За словами медиків, вже на ранок після операції юнак зміг вільно вдихати повітря через ніс. Наступну операцію йому проведуть після досягнення повноліття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом під час четвертого благодійного візиту до Львова професор Хакан Агір виконав десять операцій. Окрім Юліана, лікар провів реконструктивні втручання ще чотирьом дітям із розщілинами губ та піднебіння, складними рубцями та опущенням повік. Решта прооперованих — дорослі, зокрема і захисники.


Джерело: Суспільне мовлення України