Суспільне мовлення

У Львові судитимуть 19 учасників так званої “ЛНР”

У Львові судитимуть 19 учасників так званої “ЛНР” за фактом державної зради. Вони добровільно стали учасниками воєнізованого формування так званої “ЛНР”. Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Усі обвинувачені — мешканці Луганської області.

“У лютому 2022 року, перед початком повномасштабного вторгнення Росії, вони добровільно перейшли на бік ворога та вступили у незаконне воєнізоване формування так званої “ЛНР”. Після початку збройної агресії, обвинувачені виконували бойові завдання на території Харківської області”, — повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Чоловіків затримали на початку вересня 2022 року під час спроби подальшого просування на підконтрольну Україні територію. Зараз обвинувачені перебувають в таборах для військовополонених.

Учасників так званої “ЛНР” обвинувачують у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Як повідомили у прокуратурі області, у разі доведення їхньої вини, максимальне покарання, передбачене санкціями статей — 15 років ув’язнення.

Читайте також

У Львові суд заочно виніс вирок командиру снайперського взводу так званої “ЛНР”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові суд виніс вирок для учасника так званої “ЛНР”


Джерело: Суспільне мовлення України