Суспільне мовлення

У Львові створили онлайн-карту з закладами, що мають генератори та укриття

Львівське маркетингове агентство створило онлайн-карту закладів Львова, де є генератори та укриття. За її допомогою можна знайти заклади, де можна зігрітися, підзарядити телефон та перечекати тривогу.

Мапу поділили за чотирма категоріями. На карту нанесли заклади з генератором, укриттям, просто генератори, коворкінги з генератором.

Онлайн-карта з закладами, що мають генератори та укриття. Суспільне Львів

“Ми вирішуємо проблему львів’ян, які працюють в креативних індустріях і потребують просто затишного стола з ноутбуком, електрикою і вайфаєм. Відповідно, коли у них дома чи в офісі немає електрики, вони ідуть на точку з нашої карти”, — розповідає розробник онлайн-мапи Роман Тимоцко.

Нещодавно на карті з’явився ще один заклад. Його співвласник Олександр Боїм розповів, що почали шукати альтернативу одразу коли у місті почалися проблеми зі світлом. Так купили генератор.

У Львові створили онлайн-карту з закладами, що мають генератори та укриття

Олександр Боїм. Суспільне Львів

“У нас є генератор на 3 кіловата. Ми можемо ввімкнути його, щоб дати можливість людям ввімкнути розетки, дати світло і провести якісь події, зокрема проводимо і благодійні події”, — розповідає співвласник закладу Олександр Боїм.

Зараз мапа має 150 тисяч переглядів. За 5 днів до неї приєднались близько 80 закладів Львова.

У Львові створили онлайн-карту з закладами, що мають генератори та укриття

У Львові створили онлайн-карту з закладами, що мають генератори та укриття. Суспільне Львів

“Люди просто приходять, бо тут є електрика і вони сидять-працюють і я їм вдячна, бо вони ще трошки їдять і п’ють. Ми дуже раді таким людям і розуміємо, що всім допомагаємо”, — каже співвласниця мережі закладів Ольга Проць.

Агентство планує створити таку інтерактивну карту і для інших міст України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.
  • 17 листопада у “Львівобленерго” повідомили, що на Львівщині застосовують екстрені відключення електроенергії
  • 19 листопада начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на Львівщині застосовуватимуть планові відключення світла.


Джерело: Суспільне мовлення України