Суспільне мовлення

У Львові розпочався Європейський тиждень мобільності

У Львові розпочався Європейський тиждень мобільності. Основна мета – популяризувати серед жителів міста використання громадського транспорту та альтернативних видів пересування.

Перший захід, який відбувся у Львові у межах “Європейський тиждень мобільності” – толока на станції Личаків. Колія станції не використовується залізницею понад 5 років. До прибирання долучились місцеві мешканці.

“Давно хотіла там прибрати, бо там взагалі жах. Якщо йти по коліям, наприклад, в магазин, то просто жах”, – каже учасниця толоки Анастасія Фоменко.

У Львові розпочався Європейський тиждень мобільності. Суспільне Львів

Після прибирання на колії організатори у тестовому режимі запустять велодрезину – спеціальний велосипед для залізничної колії.

“Ця колія, яка не має зараз значення, може в майбутньому використовуватись або як туристична атракція, або як транспорт, в тому числі при змінах законодавства. Ну і нагадати про існування її і що залізниця в місті – це дуже важливо”, – каже виконувач обов’язків керівника міського управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка.

У Львові розпочався Європейський тиждень мобільності

У Львові розпочався Європейський тиждень мобільності. Суспільне Львів

За словами заступника керівника парку “Знесіння” Ореста Завидовича, привертати увагу до відновлення колії на Личакові почали кілька років тому.

“Завершуючи 2015 роком, ми підтримували колію в робочому стані, зв’язки мали з залізницею нашою Львівською. Принаймні раз на рік вдалося пускати невеличку дрезину, навіть, паровоз одного року їхав. Атракція гарна ми хотіли підкреслити, що той об’єкт важливий для Львова”, – каже Орест Завидович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Європейський тиждень мобільності” у Львові триватиме до 22 вересня.

Читайте: У львівському парку облаштують велику клумбу з рослинами з різних регіонів України


Джерело: Суспільне мовлення України