Суспільне мовлення

У Львові розібрали головну ялинку міста

У Львові розібрали головну ялинку міста. Вона стояла на площі перед Оперним театром майже півтора місяця, з 5 грудня.

Керівниця міського управління культури Софія Ліщинська розповіла Суспільному, головну міську ялинку будуть утилізовувати як і домашні.

“З ялинки зняли всі прикраси, зняли їжака і зняли освітлення. Культурну функцію ялинка звісно що виконала, вона тішила своєю оздобою львів’ян та гостей міста і давала хоча би маленьку радість та надію в цей сумний час”, — каже Софія Ліщинська.

За словами керівника міського відділу комунікації управління з питань поводження з відходами Романа Яциковича, минулого року вдалося зібрати понад 30 тонн ялинок на переробку.

“руба частина йде на “Зелений Львів”, яку вони в подальшому будуть використовувати в своїй діяльності, а гілки ялинки підуть на міську компостувальну станцію, де ми разом з іншими ялинками, котрі цьогоріч ми збираємо від населення, і коли назбираємо більшу частину, ми будемо дробити і додавати до компосту”, — говорить Роман Яцикович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ялинку на площі перед Оперним засвітили 5 грудня, напередодні Дня святого Миколая. Дерево заввишки 14 метрів подарувало місту подружжя Галини та Йосипа Панас.


Джерело: Суспільне мовлення України