Суспільне мовлення

У Львові прооперували 12-річну дівчину, яка мала вроджену патологію

У Львові прооперували 12-річну Вікторію Якимів. Дівчина мала вроджену патологію, але проявилася вона тільки рік тому.

Про стан пацієнтки розповіли у Першому ТМО Львова.

Рік тому на шиї дівчинки з’явився набряк і водночас почало боліти горло. Мама Віки звернулася до лікарів, доньці призначили лікування, біль та набряклість минули. Однак через рік на шиї дитини утворилась гуля, яка почала гноїтися.

Рентген-знімок Вікторії. Фото: Перше ТМО Львова

Медики лікарні Святого Миколая запідозрили в дівчинки гнійник. Він був завбільшки 2,5 см і розташовувався трохи вище під‘язикової кістки. Лікарі прооперували утворення та вивели звідти всю рідину. Однак з часом нагноєння знову з’явилося і його знову треба було забирати. Тоді спеціалісти запідозрили в дівчинки доброякісне утворення — серединну кісту шиї. Це — вроджена патологія, яка формується на 6-7 тижні вагітності. УЗД підтвердило попередній діагноз.

“Встановити його раніше завадили ускладнення. Позаяк кількість гнійної рідини була настільки велика, що розгледіти всередині неї пухлину було практично неможливо”, — пояснили у Першому ТМО.

У Львові прооперували 12-річну дівчину, яка мала вроджену патологію

Команда медиків Лікарні Святого Миколая оперує 12-річну Вікторію. Фото: Перше ТМО Львова

Тоді лікарі вирішили прооперувати дівчинку. Оскільки доброякісне утворення розташовувалося у Вікторії біля під‘язикової кістки, аби повністю забрати пухлину й у майбутньому запобігти її рецидивам, спеціалісти мусили видалити й частину кістки. Втручання минуло успішно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз Вікторія почувається добре. Дівчинка вже вдома і може відвідувати школу.


Джерело: Суспільне мовлення України