Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисниками Андрієм Боньцюнем та Денисом Аверкієвим

23 лютого у Львові попрощаються із двома військовослужбовцями Андрієм Боньцюнем та Денисом Аверкієвим. Поховають захисників на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Андрій Боньцюнь. Колаж: Суспільне Львів

Андрію Боньцюну було 42 роки. Навчався у Ліцеї «Оріяна» Львівської міської ради. Закінчив колишнє професійно-технічне училище №30 міста Львова.

У мирний час працював у будівельній сфері, займався ремонтами помешкань.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини. Боронив Україну на східному напрямку у лавах Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Андрія Боньцюня залишилися мама, дружина, донька та син.

У Львові попрощаються із захисниками Андрієм Боньцюнем та Денисом Аверкієвим

Денис Аверкієв. Колаж: Суспільне Львів

Денису Аверкієву був 31 рік. Він уродженець міста Лисичанськ Луганської області.

Навчався у Лисичанському ліцеї №8 Луганської області. Закінчив Лисичанський гірничо-індустріальний фаховий коледж. Після завершення навчання працював шахтарем, згодом – у сфері зв’язку.

У 2013 році вступив на строкову військову службу до 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції, двічі отримував поранення, однак повертався на фронт.

Із 2016 року проживав у Франції.

Після повномасштабного вторгнення РФ повернувся в Україну, попри статус особи з інвалідністю, вступив до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони. Боронив Україну на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

У Дениса Аверкієва залишилися батьки, сестра, дружина та маленька донька.

Читайте також

Син загинув на війні з Росією: переселенка зі Слов’янська стала опікуном п’яти онуків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрили міжнародну фотовиставку про війну


Джерело: Суспільне мовлення України