Суспільне мовлення

У Львові попрощалися із режисером Василем Яворським, який загинув, захищаючи Україну

У Львові поховали режисера Василя Яворського. Військовий перебував у складі 103-ї бригади територіальної оборони ЗСУ ще з 2021 року. З лютого 2022 він обороняв східний напрямок фронту, воюючи переважно на Донеччині.

“Востаннє ми бачились, коли він був у військовій формі. Перед тим як він їхав на передову, я йому сказала: “Васю ми тебе чекаємо, повертайся скоріше”. Він сказав: “Обов’язково повернуся на телебачення, але тільки, коли я зможу відплатити росіянам”, – пригадує колега загиблого Анастасія Равва.

Попрощалися із Василем Яворським у Гарнізонному храмі. Поховали – на Личаківському кладовищі.

Василь Яворський народився у Львові. Працював у інформаційному агентстві “ZIK” із моменту його заснування, протягом кількох років був головним режисером. У 2019 році звільнився через придбання телеканалу проросійськими силами. Потім працював режисером у ТРК “Перший Західний” та на телеканалі “Еспресо”.

Із 2014 року Василь Яворський займався створенням документальних фільмів та програм про війну. Був співавтором проєкту “Історія Героя” та режисером стрічки “Останній медик терміналу. Ігор Зінич, позивний “Псих” про військового медика на території Донецького аеропорту”.

У 2021 році добровільно вступив до територіальної оборони. Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 103-ї окремої бригади ТрО ЗСУ. До Дня Незалежності України за особисту відвагу був нагороджений почесною відзнакою “Учасник бойових дій”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Василь Яворський загинув 21 жовтня 2022 року. Йому було 44 роки. В чоловіка залишились син, дружина, батьки, сестра та племінник.


Джерело: Суспільне мовлення України