Суспільне мовлення

У Львові на вулиці Шевченка протестували рух трамваїв

30 травня у Львові протестували рух трамваїв відремонтованою вулицею Шевченка. Тестування продовжать і завтра, 31 травня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Вулицею Шевченка проїхали 4 трамваї різних типів. Критичних зауважень під час обкатки вагонів не було – повідомив начальник служби логістики та організації руху комунального підприємства “Львівелектротранс” Володимир Забавський.

“На цьому маршруті курсуватимуть в основному наші трамваї КТ-4. Однак, сьогодні ми протестували тут всі типи трамваїв. Випробували колію, контактну мережу, аналізували платформи зупинок, а також тестували швидкісні режими трамваїв. Все пройшло добре. Є невеличкі нюанси, які оперативно усувають відповідні служби. І після цього можна буде приймати рішення щодо дати відновлення руху трамвайного маршруту № 7”, – розповів Володимир Забавський.

На маршруті тестували різні типи трамваїв. Фото: Роман Балук / Львівська міська рада

Наразі планують, що на трамвайному маршруті №7 буде працювати 10 трамваїв. Орієнтовний інтервал руху – 8-10 хвилин. Початок руху – о 6:30. Останні рейси з обох кінцевих зупинок – о 22:00.

Трамвайний маршрут №7 сполучатиме Погулянку та вул. Татарбунарську і курсуватиме так: вул. Вахнянина – вул. К.Левицького – вул. Мечникова – вул. Личаківській – вул. Підвальній – вул. Гонти – пл. Осмомисла – вул. Городоцькій – вул. Шевченка.

Володимир Забавський уточнив, що впродовж тижня ще будуть вивчати пасажиропотік. Тож графік можуть корегувати.

У Львові на вулиці Шевченка протестували рух трамваїв

На відремонтованій вулиці Шевченка буде ділянка, де передбачена окрема смуга для трамваїв. Фото: Роман Балук / Львівська міська рада

За словами керівника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, завдяки відокремленим смугам, трамваї по вул. Шевченка тепер курсуватимуть швидше.

“До прикладу, раніше через колись найпроблемніше перехрестя вулиць Шевченка-Левандівська трамвай, у напрямі від центру, їхав 10 хвилин. А зараз на цій ділянці є відокремлена смуга для трамваїв. Так само є окрема смуга для громадського транспорту і в напрямі до центру міста. Отож, рух громадського транспорту тут пришвидшиться”, – зазначив Павло Сирватка.

Коли відновлять курсування трамваю №7, у мерії повідомлять додатково.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про реконструкцію вулиці Шевченка

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.
  • У березня 2023 року керівник “Львівавтодору” Микола Власюк повідомив Суспільному, що до кінця травня планують завершити ремонт вулиці Шевченка та запустити всі види транспорту, зокрема і трамвай.
  • 14 квітня 2023 року фахівці почали монтувати трамвайні плити та колії на останньому відрізку вулиці Шевченка — від вулиці Бортнянського до Ярослава Мудрого.
  • 25 травня на вулиці Шевченка стелили останній шар асфальту, а також облаштовували нову трамвайну контактну мережу. Відкрити вулицю для руху транспорту пообіцяли у кінці травня – на початку червня.


Джерело: Суспільне мовлення України