Суспільне мовлення

У Львові дитяча лікарня отримала вакуумні апарати для лікування ран у дітей

У Львові лікарня Святого Миколая отримала 17 вакуумних апаратів для лікування ран у дітей. Їх передали медзакладу благодійники, а саме “Фундація Дім Рональда МакДональда”. Такі системи допоможуть лікувати рани, зокрема спричиненні опіками або вибухо-мінні травми.

Серед пацієнтів лікарні — 8-річний Максим. Два тижні тому хлопець отримав опіки на 15 відсотках тіла.

“Відключили світло, а темно було — пів шостої вечора, а діти без світла трохи бояться. Взяв свічку, сховав, загорілася футболка, почав горіти, старший брат його розгубився і дуже пізно погасив. Так отримав опіки. Другого та третього ступеню. Обпік груди, живіт та під пахвами”, — каже батько Максима Іван Леськів.

8-річний пацієнт лікарні Святого Миколая Максим разом із батьком. Суспільне Львів

Хлопчик переніс дві операції, ще одна — попереду. Лікарі кажуть, аби швидше загоїлися опіки, використовуватимуть апарати вакуумної терапії. 17 таких систем лікарні напередодні подарували благодійники.

“Ми зараз йдемо до того, щоби пацієнта якомога швидше після операції чи після травми стабілізувати, тобто щоб пацієнт якомога швидше почав ходити. Раніше ми мали стаціонарні вакуумні системи, вони великі і вони мають стояти біля ліжка хворого, але пацієнтам, особливо дітям, не комфортно з ними ходити десь. З цими маленькими вакуумними апаратами дітям буде чудово. Якнайшвидше вилікуються їхні рани”, — каже лікарка опікового блоку Лікарні святого Миколая Галина Саян.

Медики кажуть, з настанням холодів побутових травм і випадків отримання опіків у дітей побільшало. А такі вакуумні апарати допомагатимуть якомога швидше очищувати рани і пришвидшити їх загоєння.

“Побутові травми збільшилися за рахунок відключення світла. Люди гріються як тільки можуть: окріп, гарячі чаї. Можуть бути контактні опіки, наприклад, доторкнулися до духовки чи до полум’я”, — каже лікарка опікового блоку Лікарні святого Миколая Галина Саян.

У Львові дитяча лікарня отримала вакуумні апарати для лікування ран у дітей

Вакуумний апарат для лікування ран у дітей. Суспільне Львів

Також вакуумні апарати використовуватиму при лікуванні дітей, які отримали поранення у зоні бойових дій. Проте для одного пацієнта потрібно декілька таких апаратів.

“Якщо це опік, то він може бути різних розмірів, але найчастіше він локалізований. Міно-вибухові травми — там може бути в кількох ділянках тіла і там треба одночасно застосовувати декілька вакуумних систем, тобто для одного пацієнта може використовуватися 2-3 апарати одночасно. Їх не так багато, частіше вони в нас перебувають від кількох днів до тижня інколи два, але це рідше. Потім їх транспортують за кордон”, — каже керівниця Львівського центру термічної травми та пластичної хірургії Львова.

Такі системи під дією вакууму знезаражують рану, забирають із неї зайву рідину і, таким чином, сприяють швидшому її загоєнню.

Читайте також

У Львові прооперували 5-місячну дитину під час повітряної тривоги

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прооперували немовля з вродженою вадою стравоходу


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин