Суспільне мовлення

У Львові артвертеп збирає гроші для військових

У Львові артвертеп “Авантюра” збирає гроші для військових. Львів’яни організовують театральне різдвяне дійство 4 роки поспіль. Цьогоріч колядують і збирають гроші для українського війська.

12 січня артвертеп “Авантюра” виступив у Львівському будинку офіцерів. Цього року заспівали модернізовані колядки про ЗСУ. У складі вертепу є справжні військові. Зокрема, боєць 24 львівської бригади Андрій Вітрів.

“Мав нагоду і в Попасну заїхати, і в Золотому побувати. І я там із хлопцями співав, бо маю таку можливість. І співав, виступав. І тому цей момент — таке давнє театральне дійство боротьби добра і зла, то однозначно треба долучатися”, — каже учасник артвертепу Андрій Вітрів.

Суспільне Львів

Сценарій, кажуть учасники арт-вертепу, писали з гумором, аби передати дух Різдва та наближення перемоги.

“Ми готуємо новий сценарій, нові костюми, підбираємо колядки, готуємо нову програму. Цього року ми всі знаємо, яка є тема. І наш вертеп — присвячений на підняття бойового духу, на підняття віри в людей, що добро переможе”, — каже учасниця артвертепу Івона Лобан.

У Львові артвертеп збирає гроші для військових

Суспільне Львів

Також вертеп показують пораненим бійцям у госпіталях. Наколядовані гроші скеровують військовим.

“В нашому колективі є воїни, і ми передаємо на їхні потреби і також по запитах. У нас є друзі, якими ми опікуємося, яких ми підтримуємо. Вважаємо, що цього року це найдоцільніше скерування нашого “калиму”, — каже режисерка-постановниця артвертепу Мар’яна Лович.

Читайте також

У Львові вертеп збирав гроші для 125-ї бригади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У громаді на Донеччині встановили різдвяний вертеп, який прибув зі Львова


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин