Суспільне мовлення

У Львові 6 грудня курсували трамваї зі стягами 24-ї бригади

До Дня Збройних сил України “Львівелектротранс” спільно з родинами військових 24-ї бригади імені короля Данила організували акцію. 6 грудня львівські трамваї виїхали на маршрути з прапорами бригади та гаслами на електронних табло на підтримку воїнів, зокрема тих, хто перебуває в полоні. Про це Суспільному розповіла речниця ЛКП “Львівелектротранс” Ольга Бачинська.

У День збройних сил львівські трамваї курсували з гаслом “Повертайтеся! Вас чекають вдома!”. Чоловік Ольги Оруджевої — військовий-контрактник. 18 березня він зник безвісти у Попасній, що на Луганщині.

“Багато хто мені казав, що мій чоловік загинув. Але мені вдалося дізнатися з неофіційних джерел, що він живий, що він в полоні. РФ і Червоний Хрест не можуть це підтвердити. Його поки що не знайшли. В наших списках він рахується поки що як полонений. Я відчуваю, що він живий. Живий і ми обов’язково знайдемо всіх і повернемо”, — каже дружина військового, голова ГО “Об’єднання родин воїнів 24-ї бригади” Ольга Оруджева.

Дружина військового Ольга Оруджева. Суспільне Львів

Один із працівників “Львівелектротрансу”, — водій трамвая, перебуває у половні. На прохання родини його ім’я не розголошують.

“Ми хочемо згадати сьогодні тих, хто у полоні, і тих, які безвісти зниклі та підтримати родини. Оскільки в нас один із водіїв трамвая є у полоні. Наш хлопець, за якого ми зараз згадуємо, до якого ми звертаємось, і молимося, і кличемо усі сили, які би нам допомогли повернути його додому, до дружини і трьох дітей, я думаю, що він почує нас”, — каже речниця ЛКП “Львівелектротранс” Ольга Бачинська.

У Львові 6 грудня курсували трамваї зі стягами 24-ї бригади

Суспільне Львів

“Він прийшов до мене на стажування. На початку він показав себе відповідальним, хотів все знати: як їздити. Вчився. Добрий, щирий, не жадібний. В нас дружні з ним були відносини ну і зараз лишаються. Ми сподіваємося, що він повернеться”, — каже водійка трамвая Ольга Глєбова.

З 4 липня у львівських трамваях “Електрон” близько 9 ранку щодня на зовнішньому табло вмикають надпис “Герої не вмирають!”. Таким чином жителям Львова нагадують про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання.

Читайте також

Верховний Суд визнав, що символіка дивізії “Галичина” не належить до нацистської

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міст підірвали окупанти: бійці 103-ї бригади ТрО ініціювали відновлення переправи через річку


Джерело: Суспільне мовлення України