Суспільне мовлення

У львівську “Домівку врятованих тварин” евакуювали понад 170 тварин із Запоріжжя

Працівники та волонтери львівського притулку “Домівка врятованих тварин” евакуювали із Запорізької дитячої залізниці 171 тварину. Для них упродовж тижня облаштували 16 нових тимчасових вольєрів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомив директор притулку Орест Залипський, місяць тому до нього звернулись представники “Укрзалізниці”. Вони попросили евакуювати тварин із Запоріжжя, адже через близькість до фронту звірі перебували у постійному стресі.

“Ми погодились не одразу, так як розуміли, яка це кількість тварин, і те, що їх потрібно буде десь розмістити та годувати за щось. Але думати часу не було через те, що тварини були у постійному стресі від вибухів, тож довго перебувати там не могли. Ми одразу взялись за будівництво тимчасових вольєрів вже на новому місці, так як у Львові розмістити цих всіх тварин просто фізично неможливо. Вже за тиждень у нас було побудовано 16 нових вольєрів для великих тварин”, — каже Орест Залипський.

Через війну тварини перебували у постійному стресі. Facebook/Домівка врятованих тварин

Після цього команда вирушила до Запоріжжя. Після підготовки усіх необхідних документів настав день евакуації тварин.

“Усе пішло не за планом. Тварини виявились дуже стресовими. На місці ми знайшли двох ветеринарів, які погодились приїхати і седувати нам тварин. Евакуація зоопарку тривала 12 годин. Всі вже ледь стояли на ногах, але нам це вдалось. Тварини в транспорті і виїжджають в бік Львова. Попереду дорога і всі дуже нервують, аби все було добре… І тут довгоочікуваний кінець, коли перед нами знак “Львівська область”. На годиннику вже 9 вечора. Кілька годин розвантаження — і всі по місцях”, — каже директор притулку.

Евакуація зоопарку тривала 12 годин

Евакуація зоопарку тривала 12 годин. Facebook/Домівка врятованих тварин

Евакуація зоопарку тривала 12 годин

Евакуація зоопарку тривала 12 годин. Facebook/Домівка врятованих тварин

Надалі усіх тварин оглянуть, вакцинують, а також нададуть їм необхідну допомогу.

“Перед нами виникає ще одне, не менш велике завдання. Це закупівля кормів для цих тварин, а це дуже велика кількість сіна, зерна, яке цього року коштує як золото, і всього іншого. Також огляди ветеринарів і багато інших процедур. Тож зараз дуже просимо всіх небайдужих долучиться до допомоги тваринам”, — додає Орест Залипський.

Тварини вже в нових вольєрах

Тварини вже в нових вольєрах. Facebook/Домівка врятованих тварин

Усіх звірів та тварин оглянуть ветеринари

Усіх звірів та тварин оглянуть ветеринари. Facebook/Домівка врятованих тварин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Про те, як допомогти тваринам, можна дізнатись на сторінці “Домівки врятованих тварин”.

Лелеку, якого знайшли на вулиці Львова, доправили у “Домівку врятованих тварин”


Джерело: Суспільне мовлення України