Суспільне мовлення

У Львівській громаді працює веганська польова кухня для переселенців

У Сокільниках встановили польову кухню, яка зможе забезпечити обідами сотні переселенців. Відкрити кухню вдалося завдяки допомозі американської організації “Altruist Relief Kitchen” зі штату Аляска.

Сьогодні, 20 березня, у меню для переселенців — макарони по-флотськи на соєвому м’ясі та домашній борщ на дровах.

“Борщик варили. Зранку приходимо, розпалюємо дровами, дуже цікаво. Борщик з квасолею, буряком, капустою, селерою, петрушкою, морквою, листок лавровий”, — каже кухарка.

Менеджерка проєкту Аліна Тарасенко каже, такі кухні організація відкриває у країнах, які постраждали від війни чи стихійних лих. В Україні це перший такий намет.

“Все почалось з приїзду Люсі Лорекса, який є засновником проєкту. Це міжнародний проєкт, який відкриває кухні по всьому світу. Він шукав можливість її тут відкрити і набрав команду”, — каже Аліна Тарасенко.

Фото: Суспільне Львів

Польова кухня побудована у вигляді тіпі — намету американських індіанців. Засновник проєкту Люсі Лорекс розробив креслення цього намету.

“Він особисто приїжджає з Аляски і налагоджує всі процеси і креслення, співпрацює з майстрами, це також розглядається як додаткова можливість підтримати місцевих майстрів”, — каже менеджерка проєкту.

Їжу готують без газу та електрики. Всередині є спеціальні пічки, перероблені з металевих бочок, які розпалюють дровами. Протягом дня волонтери встигають приготувати до трьохсот порцій. Усі страви — веганські. За словами менеджерки проєкту, наступні міста у яких планують встановити такі намети — Харків та Одеса.

Читайте також

Безкоштовно годують переселенців і військових. У Львові діє заклад веганської кухні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Треба продукти і “робочі руки”: Львів’ян та переселенців закликають долучатися до волонтерської кухні


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин