Суспільне мовлення

У Львівській філармонії зіграють мелодії з “Гаррі Поттера” та “Зоряних війн”

Академічний симфонічний оркестр “INSO-Львів” готує програму із музикою з фільмів. Оркестр та диригент незабаром вирушать у гастрольне турне Нідерландами із музикою з “Гаррі Поттера” та “Зоряних війн” та перед цим вони виступатимуть у Львівській філармонії. Про це Суспільному розповів концертмейстер оркестру “INSO-Львів” Євген Крук.

Автор проєкту та диригент — Раймонд Янсен з Нідерландів.

“Він з радістю приїхав до України і коли він став перед оркестром, то сказав, що ми всі —європейці. Каже: “Дякуємо вам за те, що ви дійсно своєю працею показуєте нам, що світ ще не зовсім поїхав з глузду і, що дійсно ви боретесь за свою свободу, і я впевнений, що ви переможете”, — каже концертмейстер оркестру “INSO-Львів” Євген Крук.

Суспільне Львів

За словами Євгена Крука, більшість музичних творів написав Джон Вільямс.

“Всі ми знаємо його, можливо навіть не здогадуючись, що це саме його музика. Для нас програма є трошки новою, деякі твори повторюємо, але це завжди дуже цікаво. Люди в переважній більшості не задумуються, що робить насправді фільм настільки цікавим, настільки захопливим, це саме музика”, — каже Євген Крук.

У п’ятницю, 25 листопада, оркестр гратиме музику із фільму “Зоряні війни”. У неділю лунатимуть саундтреки із фільму про Гаррі Поттера.

Читайте також

На музичному концерті у Львові зібрали гроші для Ізюмської бібліотеки на Харківщині

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Концерти у темряві та збори для військових: як працюють львівські заклади культури під час воєнного стану


Джерело: Суспільне мовлення України