Львівський портал

У Криму пропагандист називав окупантів «ввічливими людьми»

Спецслужби задокументували нові злочини блогера-колаборанта Бориса Рожина. Він є автором виразу «ввічливі люди», яким називав окупаційні угруповання рф, що захоплювали Крим у 2014 році. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними відомства, наразі блогер є одним із ключових рупорів кремля, який публічно підтримує повномасштабну війну рф проти України та виправдовує воєнні злочини рашистів.

Серед іншого, він закликає до повного знищення цивільної інфраструктури Харкова і виступає за продовження масованих ракетно-бомбових ударів по місту.

Встановлено, що антиукраїнський контент Рожин поширює під псевдонімом «Colonelcassad» через власні акаунти у соцмережах, із загальною аудиторією майже 1 млн користувачів.

Встановлено, що фігурант почав публічно підтримувати агресора ще під час захоплення Криму, де проживав та заробляв фрілансінгом.

Згодом він очолив там окупаційне інтернет-видання «голос Севастополя», яке поширює кремлівські фейки про війну проти нашої держави.

Слідчі заочно повідомили Рожину про підозру одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

У СБУ нагадали, що у 2022 році слідчі повідомили Рожину про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти і покарати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-03 17:13:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин