Україна і світ

У Київській області та Одесі викрили підпалювачів авто військових та обладнання УЗ

Фото: СБУ

Працівники СБУ та Нацполіції затримали п’ятьох чоловіків, які підпалювали об’єкти Укрзалізниці та автомобілі військових на замовлення Росії. Ці злочини вони здійснювали в Київській області та Одесі.

Затримали підпалювачів обладнання УЗ та авто військових

Підпалювачів завербували російські спецслужби через Telegram-канали. Їм пропонували легкий заробіток.

Однак, зловмисники не отримали грошей, а лише підозру від правоохоронців.

Так, у Київській області затримали двох осіб, які підпалили релейну шафу УЗ. Одним із них виявився рецидивіст з Луганської області, який раніше відбував покарання за хуліганство на наркоторгівлю. Його спільник – 16-річний студент технічного училища.

Вони мали намір продовжити свою діяльність з підпалів залізничних об’єктах, щоб погіршити логістику українських військових.

В Одесі ж правоохоронці, так би мовити, на гарячих слідах затримали трьох чоловіків, які підпалили мікроавтобус військових та обладнання на залізничних коліях в районі обласного центру.

Зловмисників затримали під час підготовки наступного підпалу.

Затриманий повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

При цьому двом одеським фігурантам додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі підпалювачі перебувають під вартою. За скоєні злочини їм загрожує довічне позбавлення волі та конфіскація майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 15:25:14