Суспільне мовлення

У гуртожитках Львівської політехніки встановили понад 70 вікон

У гуртожитках Львівської політехніки, які отримали пошкодження під час ракетного удару 6 липня, встановили понад 70 вікон.

Як розповів Суспільному директор студмістечка Львівської політехніки Ігор Гельжинський, за два тижні у десятому гуртожитку завершать ремонтні роботи.

У десятому гуртожитку Львівської політехніки встановлюють нові вікна. Зокрема, у кімнаті третьокурсника Максима Налисніка. Хлопець каже, після ракетного удару 6 липня, коли вибило скло, разом із сусідами встановили тимчасові шибки.

“Ми вставили шибки, то було більш-менш нормально. Але чекали на пластикове вікно, з ними дуже тепло. Пластикові вікна, то пластикові вікна. З ними набагато зручніше, ніж з шибками”, — говорить студент Максим Налиснік.

Студент Максим Налиснік. Фото: Суспільне Львів

Після ракетного удару пошкоджень зазнало 11 гуртожитків Львівської політехніки. В одному із них вибухова хвиля вибила 428 вікон. Допомогти зі встановленням нових вікон зголосилися благодійні організації, каже Ігор Гельжинський. Затримка виникла через затвердження кошторису та тендерні процедури. Угоду з підрядником підписали 6 жовтня.

“Перші вікна приїхали в п’ятницю, 13 жовтня, 50 вікон. В суботу, 16 жовтня, ще одна машина приїхала, також 50 вікон. І сьогодні, 17 жовтня, біля 100 вікон приїхало. Бригади працюють кожен день. Планується, що встановлюватимуть приблизно 30 вікон в день”, — говорить директор студмістечка.

У гуртожитках "Львівської Політехніки", які отримали пошкодження під час обстрілу, встановили понад 70 вікон

У гуртожитках “Львівської політехніки” встановлюють вікна. Їх пошкодило вибуховою хвилею під час обстрілу міста 6 липня. Фото: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Ігоря Гельжинського, встановити усі вікна у четвертому та десятому гуртожитках планують до 7 листопада. У цих будівлях уже увімкнули опалення.


Джерело: Суспільне мовлення України