Суспільне мовлення

У Брюсселі запрацював офіс Львова: чому це важливо

У Бельгії напередодні Дня Європи запрацював офіс Львова. Завдяки цьому фінансові програми та проєкти ЄС стануть доступнішими для України. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Координаторкою офісу стала Тетяна Хабібрахманова, яка очолює міське управління міжнародних відносин. За словами мера Львова, офіс буде майданчиком для побудови партнерства між українськими та європейськими містами. Зокрема, завдяки подіям і програмам, які діють в Європейському комітеті регіонів.

“Нам важливо не просто прагнути стати членом європейської родини, але й також синхронізувати усі інтеграційні процеси на міжмуніципальному рівні. Наша фізична присутність у Брюсселі дасть змогу не лише Львову, але й усім іншим українським громадам стати ближчими до європейських процесів, традицій та можливостей. Маємо важливу місію бути голосом українських міст у ЄС вже сьогодні”, — каже Андрій Садовий.

Заступник мера Сергій Кіраль на відкритті заявив, що таким шляхом рухались й інші країни, які вступали до ЄС.

“Європейська освіта, медицина, дороги, європейські міста — це не гасло, а наслідок клопіткої праці з ознайомлення та впровадження європейських правил. Таким шляхом раніше рухались наші сусіди-поляки, кожен регіон Польщі представлений у Брюсселі. Тож хочемо використати той шанс із максимальною користю для всієї країни”, — каже чоловік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У мерії додають, засідання робочої групи Комітету регіонів щодо питань України у вересні проведуть у Львові.


Джерело: Суспільне мовлення України