Суспільне мовлення

Трьох львівських митників підозрюють у хабарництві: що відомо

На Львівщині СБУ затримала трьох посадовців митниці. За даними слідчих, вони вимагали гроші за нестворення штучних перепон при перевезенні товарів через держкордон під час дії воєнного стану.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ у Львівській області.

Як повідомили у СБУ у Львівській області, на “гарячому” після отримання чергового траншу неправомірної вигоди затримали головного державного інспектора митного поста “Краківець”.

Затримання головного державного інспектора митного поста “Краківець”. Фото: СБУ у Львівської області

За даними правоохоронців, він вимагав гроші за нестворення бюрократичних перешкод під час митного оформлення міжнародних відправлень.

“У разі відмови – погрожував додатковими перевірками та затягуванням термінів проходження митного контролю”, — йдеться у повідомленні.

Під час оперативних заходів спецпризначенці встановили ще двох посадовців митниці, причетних до протиправної діяльності.

За попередніми даними, посадовці митниці “заробляли” кілька тисяч євро за зміну.

Трьох львівських митників підозрюють у хабарництві

За даними слідчих, митники “заробляли” кілька тисяч євро за зміну. Фото: СБУ у Львівської області

Трьом співробітникам митниці оголосили підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“За викритими фактами тривають розслідування для встановлення інших причетних осіб та притягнення їх до відповідальності”, — йдеться у повідомленні.


Джерело: Суспільне мовлення України