Львівський портал

Типографія на Тернопільщині друкувала антиукраїнську літературу для УПЦ МП

Пропагандистську й антиукраїнську літературу для церковних магазинів УПЦ Московського патріархату друкувала типографія на Тернопільщині. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Спецслужби прозвітували, що заблокували канал поширення антиукраїнської літератури мережею церковних лавок УПЦ МП. Серед вилученого – проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну РФ проти України.

Партії таких примірників виявили на території однієї з мереж церковних лавок УПЦ МП в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві.

Власники цих крамниць замовляли пропагандистську літературу гуртовими партіями в типографії на Тернопільщині.

«Масове поширення провокативних видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь Росії», – йдеться у повідомленні.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у знайдених примірниках виправдовували збройну агресію РФ проти України, а також містилися заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості.

Власниці однієї з таких церковних крамниць оголосили підозру за ч. 1 ст. 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Розслідування триває.

Додамо, що під час обшуків у приміщеннях УПЦ Московського патріархату по всій Україні правоохоронці неодноразово виявляли літературу з відверто антиукраїнськими й антидержавницькими тезами, закликами до релігійної ворожнечі тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 16:34:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин