Україна і світ

Тейлор Свіфт стала найбагатшою музиканткою у світі з статком у $1,6 млрд


Американська співачка Тейлор Свіфт очолила список найбагатших жінок у світі серед музикантів. За оцінками журналу Forbes, статок співачки станом на зараз складає $1,6 млрд.

Кого випередила Тейлор Свіфт у списку Forbes

Цей вражаючий показник перевершив попередню рекордсменку — Ріанну, чий статок видання оцінило у $1,4 млрд.

Тейлор Свіфт стала мільярдеркою у жовтні 2023 року завдяки прибуткам від туру Eras та вартості свого музичного каталогу. Вона стала першою музиканткою, яка увійшла до рейтингу мільярдерів переважно завдяки своїм пісням і виступам.

Її статки включають майже $600 млн, зароблених на роялті та гастролях, а також музичний каталог, який оцінюється приблизно у $600 млн, і нерухомість на суму близько $125 млн.

У загальному списку мільярдерів у світі за версією Forbes, Свіфт займає 2 117-те місце. Серед розважальних діячів її статки поступаються лише реперу та бізнесмену Jay-Z, чий капітал оцінюється у $2,5 млрд.

У 2021 році Свіфт почала випускати перевидання своїх перших шести альбомів, щоб повернути права на їхнє володіння. Попит на квитки на американську частину туру Eras був настільки високим, що перевантажив систему продажів Ticketmaster, що навіть призвело до запитань з боку членів Конгресу щодо монополії компанії на ринку концертних продажів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Минулого місяця 34-річна Тейлор Свіфт опинилася в центрі уваги через свою публічну підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс на майбутніх виборах у США.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 08:40:54