Україна і світ

Опитування показало, наскільки популярні серед українців приватні медлабораторії


Соціологічна компанія Active Group опублікувала результати дослідження, проведеного спільно з аналітичним центром Experts Club, на тему, наскільки часто українці користуються послугами приватних медичних лабораторій.

Статистика

– Послугами приватних медичних лабораторій від п’яти до 10 разів на рік користуються близько 7,7% українців, менше ніж п’ять разів – 32,7% українців, – ідеться в повідомленні.

Згідно з дослідженням, менше одного разу на рік приватні лабораторії відвідують 34,8% респондентів, не відвідують узагалі 22,5% українців.

Десятка найбільш відвідуваних

До десятки найбільш відвідуваних за останні два роки лабораторій в Україні увійшли Synevo, яку відвідували 39,5% респондентів, Діла (15,5%), Ескулаб (9,3%), Invivo (6,1%), Дніпролаб (4,8%), Медіан (2,5%), Медлаб (4,5%), ДНК-лабораторія (2,3%), Юнімед (2,3%) і Нова діагностика (2%).

Водночас 51,4% респондентів взагалі не відвідували приватні медлабораторії.
Аспекти для поліпшення роботи

Відповідаючи на запитання, які аспекти роботи приватних лабораторій потребують поліпшення, 69,8% респондентів відповіли, що це вартість послуг, 31,8% – точність результатів, 15,2% – швидкість обслуговування, 12,5% – умови в лабораторії, 11,8% – ввічливість персоналу.

Дослідження було проведено в липні методом індивідуального інтерв’ю. В опитуванні взяли участь 600 респондентів.

Прогноз

За словами засновника Active Group Андрія Єременка, збільшення кількості приватних медлабораторій в Україні вказує на системне зростання попиту на їхні послуги. Водночас конкуренція між лабораторіями позитивно впливає на якість і вартість аналізу.

Експерт прогнозує, що в майбутньому ринок продовжуватиме розвиватися, що полегшить відкриття нових лабораторій і поліпшення наявних. Це, своєю чергою, збільшить конкуренцію, що ще більше знизить ціни та підвищить якість послуг.

Зі свого боку, засновник Experts Club Максим Уракін зазначив, що дослідження підтверджує тенденцію до збільшення попиту на послуги приватних медичних лабораторій серед українців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 12:43:54