Україна і світ

Після тренування у спортзалі: у 37-річного британця серце зупинилося на сім хвилин


37-річний мешканець Великої Британії Дейл Білсон розповів, як йому пощастило залишитися в живих після того, як він переніс зупинку серця на сім хвилин після тренування в спортзалі.

Не було проблем із серцем

Дейл відчув утруднення в грудях за кілька хвилин після того, як у серпні розпочав тренування в спортзалі, куди прийшов разом із дружиною. Після того, як біль у грудях посилився, йому довелося залишити заняття і вирушити у відділення невідкладної допомоги, щоб пройти обстеження.

Однак усього за кілька хвилин після прибуття у керівника відділу маркетингу, у якого раніше не було проблем із серцем, у залі очікування сталася зупинка серця, і йому зробили штучне дихання.

Лікарям довелося тричі застосовувати електрошок, щоб повернути Дейла до життя, при цьому його серце фактично зупинилося на сім хвилин. Білсону зробили екстрену операцію, під час якої йому встановили стент.

Тривожна статистика

Цей випадок стався на тлі даних, що свідчать про тривожне зростання серцево-судинних захворювань, включно з серцевими нападами, ішемічною хворобою серця та інсультами, серед молодих, здорових і активних дорослих.

Дані NHS показують зростання кількості молодих людей, які страждають від серцевих нападів за останнє десятиліття. Найбільший сплеск був зафіксований у віковій групі 25-29 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 13:44:41