Україна і світ

Концерти, кінопокази та виставки: куди піти в Києві у жовтні 2024


У жовтні в Києві відбудеться багато яскравих подій, які не варто пропустити. На містян та гостей столиці чекають танцювальний вечір із народними мотивами від гурту ДваТри, відкриття виставки Де Зникає Час, спеціальний показ культового фільму Сергія Параджанова Колір граната, а також великі концерти Океан Ельзи та Latexfauna.

Найцікавіші заходи жовтня – у нашій добірці. Збирайтеся з друзями, рідними та наповнюйте своє життя приємними подіями.

Концерт гурту ДваТри

8 жовтня гурт ДваТри влаштує у Squat 17b танцювальний вечір з українськими народними мотивами. Колектив, що походить із Києва та околиць, виконує традиційну музику Полісся та Наддніпрянщини, наповнюючи її енергією та автентичним звучанням.

У їхньому репертуарі — улюблені танці наших предків: козачки, польки, вальси та фігурні танці. Ця музика створена для спільних танців та знайомств, як це робили наші бабусі та дідусі на вечорницях. Не вмієте танцювати? Не проблема! Досвідчені танцівники радо допоможуть вам освоїти всі рухи прямо на місці.

Концерт гурту ДваТри - афіша

Вхід на подію вільний, але ваші донати будуть радо прийняті. Зібрані кошти підуть на підтримку волонтерського штабу Наша-Всюди для закупівлі двох систем РЕБ: для саперів на Запорізькому напрямку та розвідників на Харківщині.

Де: Squat 17b (вул. Терещенківська, 17Б)

Коли: 8 жовтня

Відкриття виставки Де Зникає Час та концерт у КультМотиві

9 жовтня о 19:00 в культурному просторі КультМотив на Спаській відбудеться відкриття виставки Де Зникає Час та концерт, присвячений результатам роботи мистецької резиденції Бакота Хаб. Протягом двох тижнів 13 художників та 7 музикантів творили в тиші і спокої Бакоти, що дало змогу створити нові роботи, які тепер будуть представлені в Києві.

Виставка розкриє емоції та рефлексії митців, що відобразили свої переживання через абстракцію, кольори та контакт із землею — символом коріння і традицій.

виставка Де Зникає Час - афіша

Особливістю події стане концерт, де пролунають композиції, створені музикантами під час резиденції. У цих треках – ритми Бакоти, які супроводжували митців у творчому процесі. Виставка триватиме до 21 жовтня.

Де: простір КультМотив (вул. Спаська, 36/31)

Коли: 9 жовтня

Квитки: вхід вільний

Вистави театру Чорний Квадрат в Caribbean Club

У жовтні театр Чорний Квадрат запрошує на серію вистав, які дарують яскраві емоції та допоможуть відволіктися від повсякденних турбот:

  • 9 жовтня – Пробач. Прощавай. Сміття винесу сам;
  • 12 жовтня – Попередні пестощі;
  • 16 жовтня – Хто Кого хоче;
  • 19 жовтня – 21 хвилина До та Після сексу;
  • 23 жовтня – Topless. Все включено;
  • 30 жовтня – Щастя завжди поруч. 

З моменту свого заснування у 1991 році, театр продовжує вражати суперактуальними та відвертими виставами для дорослих, провокуючи роздуми над найгострішими соціальними питаннями і розширюючи межі сприйняття реальності.

Усі вистави виконуються українською мовою та торкаються актуальних тем, що стосуються життя сучасних людей. 

Де: Caribbean Club

Коли: щосереди та суботи

Вхід: 350—690 грн

Спецпоказ культового фільму Сергія Параджанова Колір граната

9 жовтня в Червоній залі Будинку кіно відбудеться спеціальний показ легендарного фільму Сергія Параджанова Колір граната. Ця стрічка мала величезний вплив на світову попкультуру — її відлуння можна знайти в кліпах таких артистів, як Мадонна (Bedtime Story), Juno Reactor (God Is God), іранська група Kiosk (Yarom Bia) та Seven Sisters of Sleep (War Master).

фільм Колір граната

Фільм Колір граната переносить глядачів у життя видатного вірменського поета Саят-Нови, відображаючи його творчий шлях, духовні пошуки та внутрішні переживання. Саят-Нова — символ містифікації та поетичного самовираження своєї епохи, який потрапляє в пастки власних творінь.

Реставрацією стрічки займався кінофонд Мартіна Скорсезе. Вечір доповнить участь відомого кінознавця Сергія Тримбача, який поділиться думками про фільм та його значення.

Де: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6)

Коли: 9 жовтня

Квитки: 200 грн

Концерти Океан Ельзи, присвячені 30-річчю гурту

30 років — це не просто дата, а ціла епоха музики, емоцій та спільних переживань для шанувальників гурту Океан Ельзи.

Цілих 5 концертів під назвою Океан Ельзи 30 років — Той день! стануть справжньою подією, де кожна пісня занурить у ностальгію та пробудить найсвітліші спогади. Адже протягом трьох десятиліть Океан Ельзи надихали мільйони людей своїми хітами, стаючи символом української музики, сили і єдності.

Океан Ельзи

Де: Палац спорту (Спортивна площа, 1)

Коли: 11, 12, 13, 15, 16 жовтня

Квитки: від 649 грн

Вар’єте Рояль в Caribbean Club

11 та 25 жовтня відбудеться мюзикл у форматі дінер-шоу — Вар’єте Рояль із зірковою вокалісткою Lida Lee. Це вечір для дорослих, який занурює у світ театрального перформансу з витонченою вечерею та напоями.

Вар’єте Рояль було започатковано в 2019 році в Caribbean Club і є єдиним клубним шоу, яке триває майже 5 років. Постановники шоу — хореографи-постановники проєктів Танці з зірками і Танцюю для тебе – Анна Паламарчук, Катерина Тришина та Світлана Черниш.

Вар'єте Рояль в Caribbean Club

Серед зіркових гостей шоу були: Олег Фагот Михайлюта (ТНМК), Злата Огнєвіч, Анна Завальська, Євген Галич (O.Torvald), Олег Скрипка (Воплі Відоплясова), Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Олег Собчук (СКАЙ), Олександр Положинський, гурт Freedom Jazz, гурт Kadnay та багато інших видатних українських артистів. 

Частина прибутку від Вар’єте Рояль спрямовується на підтримку ЗСУ.

Де: Caribbean Club

Коли: 11 та 25 жовтня

Вхід: 940—1940 грн

У вартість квитка входить відвідування шоу та напій (пляшка просеко / вина на двох / коктейль).

Виступ Леся Подерв’янського із новою програмою

18 жовтня в Києві відбудеться подія, яку справжні поціновувачі української літератури не можуть пропустити. Лесь Подерв’янський, визнаний метр сатири та автор культових творів, представить нову програму.

На вас чекають свіжі оповідання та улюблена класика в оригінальній манері, яка завжди зачаровує своєю дотепністю та гостротою. Не пропустіть можливість зануритися у світ творчості Подерв’янського.

Виступ Леся Подерв'янського із новою програмою

Де: Палац Культури КПІ (проспект Перемоги, 37)

Коли: 18 жовтня

Квитки: від 350 грн

Концерт Latexfauna

19 жовтня гурт Latexfauna запалить Київ своїм вибуховим концертом у Stereo Plaza. Очікуйте нові гарячі треки та улюблені тропічні хіти, що підкорили серця шанувальників. Цей вечір обіцяє зарядити енергією та розтопити будь-який смуток, а разом із тим — зібрати кошти на підтримку захисників.

Концерт Latexfauna

Де: Stereo Plaza (п-т Лобановського, 119)

Коли: 19 жовтня

Квитки: від 699 грн

Прем’єра вистави Ha*l*t

Театр на Лівому березі запрошує на виставу, створену спеціально для відкриття фестивалю Radar Ost 2023 за підтримки Goethe-Institut.

Після успішних показів на міжнародних фестивалях Kierunek Wschód VII (Польща), Fokus Ukraine — Europäisches Theaterfestival (Німеччина), Piatra Neamț (Румунія), українська публіка нарешті має можливість побачити цей унікальний перформанс.

Прем'єра вистави Ha*l*t

Особливий акцент постановки Ha*l*t — історія про виставу, яка так і не відбулася. Репетиції Гамлета тривали в лютому 2022 року, але їх перервало повномасштабне вторгнення. Символічна афіша з Гамлетом, що утримує двері потягу метро, перетворилася на нову реальність — з Гамлета вирізали “мене”, залишивши лише “halt” — “повну зупинку”.

Де: Київський академічний театр драми й комедії на лівому березі Дніпра (пр. Броварський, 25)

Коли: 19 і 20 жовтня

Квитки: від 250 грн

Концерт Onuka у супроводі НАОНІ

24 жовтня в Жовтневому палаці відбудеться одна з найбільш вишуканих музичних подій осені – великий концерт Onuka у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ).

На сцені об’єднаються понад 50 музикантів і більше 40 національних інструментів, включаючи бандури, цимбали, кобзи, басолю, ліру та багато інших.

Onuka

Цього вечора прозвучать найкращі сингли гурту, що стали маркерами епохи: від дебютного альбому Onuka до нового альбому Room. Легендарне Misto, знаковий трек Vidlik, гостросоціальна Guma, ода воїнам Peremoha — ці та інші композиції зазвучать ще потужніше завдяки оркестровому супроводу.

Де: МЦКМ (Жовтневий палац) (Алея Героїв Небесної Сотні, 1)

Коли: 24 жовтня

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Квитки: від 690 грн

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 16:52:36